februari 2013

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

[persbericht] Europese ministers geven jeugdgarantieplan groen licht

Brussel, 28 februari 2013 - De Europese ministers van Sociale Zaken bereikten vandaag een akkoord over een leer-werkgarantie voor jongeren tot 25 jaar. GroenLinks-Europarlementariër Marije Cornelissen is tevreden dat er eindelijk actie ondernomen wordt tegen de torenhoge jeugdwerkloosheid in de Europese Unie.

Cornelissen: "Dit is een concrete belofte aan jongeren en een belangrijk signaal dat Europa een verloren generatie niet tolereert."

[persbericht] Groen succes bij regulering banken: meer openheid, minder bonussen

Brussel, 28 februari 2013 - Na negen maanden onderhandelen bereikten het Europees Parlement en de Raad van Ministers gisteren een voorlopig akkoord over een nieuw wettelijk kader voor banken (CRD IV). Het is de belangrijkste hervorming van het Europese bankwezen sinds het uitbreken van de financiële crisis, stelt Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks. De onderhandelaars namen een aantal voorstellen van de Groene fractie over. Zo moeten banken voortaan openheid verschaffen over hun winsten, belastingen en subsidies.

[persbericht] Visserij: EU-ministers zwakken verbod teruggooien bijvangst af

Brussel, 27 februari 2013 - Gisteravond namen de Europese ministers van Visserij een standpunt in dat de voorstellen voor een echt duurzaam visserijbeleid uitholt. Dit staat in schril contrast met de positie die het Europees Parlement heeft ingenomen. In een historische stemming beslisten de Europarlementariërs voor het eerst voor een verbod op het overboord gooien van bijvangst. De Europese ministers willen nu dat verbod ernstig inperken en de invoering uitstellen.

[persbericht] Bescherm toekomstige generaties tegen pensioenkortingen

BRUSSEL, 26 februari 2013 - Ook pensioenfondsen moeten lessen trekken uit de financiële crisis. Dat vindt GroenLinks-Europarlementariër Marije Cornelissen. Veel Nederlandse politici bepleiten een regelrechte afwijzing van Europese voorstellen voor strengere eisen aan pensioenfondsen om de zekerheid te vergroten. Dat is wat GroenLinks betreft onverantwoord.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.