juli 2014

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

GroenLinks: Juncker mag Europese Commissie gaan samenstellen

Straatsburg 15 juli – Het Europees Parlement zal naar verwachting Jean-Claude Juncker in een geheime stemming steun geven om de Europese Commissie samen te stellen. De Europese Groenen zullen verdeeld stemmen. Vorige week hadden zij in een hoorzitting Juncker aan de tand gevoeld. GroenLinks geeft uiteindelijk Juncker het voordeel van de twijfel na zijn optreden in het Parlement vandaag. Volgens GroenLinks-delegatieleider Bas Eickhout was het geen eenvoudig besluit mede omdat zijn benoeming gepaard gaat met achterkamertjes en theater voor de bühne.

GroenLinks krijgt stevige positie binnen Europese Groenen

De twee Europarlementariërs van GroenLinks, Bas Eickhout en Judith Sargentini, krijgen een stevige positie binnen de fractie van de Groenen in het Europees Parlement. Eickhout werd eerder al gekozen tot vicefractievoorzitter en penningmeester, nu zijn ook de plaatsen in vakcommissies en delegaties toegewezen. Zowel Eickhout als Sargentini krijgen een coördinerende rol binnen hun commissies.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.