januari 2015

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Maatregelen ECB tonen gebrek aan daadkracht eurolanden

BRUSSEL, 22 januari - Vandaag kondigde de ECB aan obligaties ter waarde van 60 miljard euro per maand te gaan opkopen om de deflatie in de eurozone te bestrijden. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout reageert op het besluit van de Raad van Bestuur van de ECB.

Meerderheid Europees Parlement tegen schrappen milieuwetgeving

STRAATSBURG, 15 januari - Een meerderheid van het Europees Parlement is tegen het schrappen of vertragen van Europese wetsvoorstellen voor schonere lucht en het beter hergebruiken van afval. Dat bleek vandaag tijdens de stemming over het werkprogramma van de Europese Commissie voor 2015. De Europese Commissie stelde deze voorstellen ter discussie nadat eurocommissaris Frans Timmermans voor 'betere regelgeving' had aangekondigd minder Europese regels te willen. GroenLinks verzette zich steeds tegen een dereguleringsoffensief ten koste van milieu- en sociale bescherming.

GroenLinks niet overtuigd van uitwerking Europees investeringsplan

STRAATSBURG, 13 januari - Vandaag presenteerde de Europese Commissie de eerste uitwerking van het investeringsplan dat Juncker eind november aankondigde. Deze voorstellen worden nu in behandeling genomen door het Europees Parlement en de nationale regeringen. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is woordvoerder namens de Groene fractie in het Europees Parlement en is niet overtuigd van de uitwerking van de plannen.
 

Europese Commissie moet conclusies trekken uit publieke weerzin tegen investeringsarbitrage

STRAATSBURG, 13 januari - Vandaag heeft de Europese Commissie de uitkomsten gepresenteerd van de openbare raadpleging over investeringsarbitrage (ISDS) in het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP). Honderden organisaties en tienduizenden Europeanen hebben de Europese Commissie laten weten dat ze ISDS onwenselijk vinden. GroenLinks heeft principiële bezwaren tegen de handelsverdragen die de EU wil sluiten met de VS en Canada omdat dit leidt tot meer invloed van bedrijfsleven op wetten, ten koste van nationale en Europese democratische instituties.

Europarlement bespreekt zaak afgeluisterd advocatenkantoor

STRAATSBURG, 13 januari - De AIVD luisterde jarenlang het in mensenrechten gespecialiseerde advocatenkantoor Prakken d'Oliviera af, zo bevestigde minister Plasterk vorige maand. Hierbij werkte de AIVD ook communicatie uit die “evident niet als relevant voor enig onderzoek van de AIVD” was. Op initiatief van GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini bespreekt het Europarlement vandaag het toezicht op advocaten in de Europese Unie.

Deze week in het Europees Parlement: prioriteiten van 12 tot en met 15 janauri

Het Europees Parlement komt voor het eerst in het nieuwe jaar bijeen in Straatsburg voor een plenaire sessie. Dit zijn de onderwerpen die op de agenda staan:

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.