maart 2016

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Persontbijt Turkije: persvrijheid, mensenrechten en de Europese Unie

VERBETERING: In de vorige aankondiging stond een verkeerd e-mailadres. Aanmelden voor de persbriefing kan via dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu

Wanneer: Woensdag 16 maart, 9.30u

Waar: Europees Parlement, Ledenrestaurant (ASP-gebouw), Brussel

Europarlement tekent protest aan tegen dubieus ontwikkelingsgeld voor Eritrea

STRAATSBURG, 10 maart - Het Europees Parlement heeft er grote moeite mee dat er 200 miljoen euro aan ontwikkelingsgeld naar Eritrea gaat om 'irreguliere migratie' tegen te gaan. Dat staat in een donderdag aangenomen resolutie waar Europarlementariër Judith Sargentini namens de Europese Groenen aan meeschreef. Aanleiding voor de resolutie is het goedkeuren van deze ontwikkelingsgelden voor het dictatoriaal bestuurde land door de EU-ministers terwijl het Europees Parlement het ontwikkelingsprogramma had afgewezen.

Sargentini niet te spreken over vluchtelingendeal tussen Europa en Turkije

BRUSSEL/STRAATSBURG, 8 maart - “Dit lijkt op een poging tot het legaliseren van push-backs.” Dat stelt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini na de nieuwste deal tussen Turkije en de EU-lidstaten over vluchtelingen. “Er wordt een soort statiegeld-systeem voorgesteld over de ruggen van vluchtelingen met vooral als doel zo mijn min mogelijk vluchtelingen in Europa op te vangen. Ondertussen zien we op televisie iedere dag de verschrikkingen waar zij voor weg vluchten.

Sargentini: Europa loopt achter de feiten aan zolang het vluchtelingen blijft tegenhouden

BRUSSEL/STRAATSBURG, 7 maart - “Zolang het doel blijft om vluchtelingen tegen te houden, zal Europa achter de feiten aan blijven lopen.” Dat stelt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini voorafgaand aan het zoveelste crisisberaad van de Europees leiders over vluchtelingen. Vandaag spreken zij met Turkije omdat vanuit dit land momenteel de meeste vluchtelingen Europa proberen te bereiken. Een deal met Turkije is controversieel omdat dit land het niet zo nauw neemt met mensenrechten en dit weekend nog de persvrijheid de nek om draaide.

Klimaat: Europese Commissie probeert beloftes Parijs op lange baan te schuiven

BRUSSEL, 2 maart 2016 - “Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft werk te doen aankomende vrijdag”, stelt GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout. Europese milieuministers komen die dag bijeen om de vandaag uitgekomen analyse van de Europese Commissie over de implicaties van het Verdrag van Parijs voor het klimaatbeleid van de EU te bespreken.

Eickhout: “Het is teleurstellend om te zien dat de Europese Commissie voor de weg van de minst mogelijke weerstand kiest: Ze doen werkelijk alles om geen enkele lidstaat tegen het hoofd stoten.”

Enquêtecommissie dieselgate van start | Europese Groene routekaart met zes onderzoeksvragen

BRUSSEL - Vanochtend om 8.30u begint in het Europees Parlement de enquêtecommissie Emissiemetingen in de automobielsector (EMIS) met haar werk. Europarlementariër Bas Eickhout is coördinator van de Groenen in deze commissie die onderzoek gaat doen naar het dieselgate-schandaal bij Volkswagen en naar de rol van de Europese en nationale politiek daarin.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.