april 2016

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Belangrijke week voor het klimaat: scheepvaart, klimaatakkoord en boek van Eickhout

Een belangrijke week voor het klimaat: IMO, ondertekening klimaatverdrag, en.... Klimaatmores.
Van maandag tot en met vrijdag komt de VN-organisatie voor internationale scheepvaart (IMO) bijeen om de bijdrage van deze sector in de aanpak van klimaatverandering verder uit te werken, GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is aanwezig om druk op de ketel te houden. Op donderdag presenteert Eickhout tevens zijn nieuwe boek Klimaatmores, radicaal naar een andere norm. De dag erna komen regeringsleiders bijeen in New York om het klimaatverdrag te ondertekenen.

Klokkenluiders kunnen moeilijker misstanden melden door Europese bescherming bedrijfsgeheimen

STRAATSBURG, 14 april - Het Europees Parlement staat op het punt om te stemmen over een Europese wet die bedrijfsgeheimen beter zou moeten beschermen. GroenLinks is tegen de wet omdat het daarmee voor klokkenluiders moeilijker wordt om misstanden binnen bedrijven aan te kaarten.

EU-PNR: 28 nationale databases met vluchtgegevens bewijzen veiligheid geen dienst

STRAATSBURG, 14 april - “Na de aanslagen in Brussel bleek dat de inlichtingendiensten faalden omdat ze informatie niet uitwisselden. Om nu in reactie daarop voor ieder land een aparte database met vluchtgegevens op te zetten, is volstrekt absurd.” GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is niet te spreken over de voorstellen voor het EU-PNR-systeem waarover het Europarlement donderdagmiddag stemt.

Europarlement scherpt regels glyfosaat aan

STRAATSBURG, 13 april - "Het is onvoorstelbaar dat Europese Commissie de waarschijnlijk kankerverwekkende stof glyfosaat voor een extra vijftien jaar op de Europese markt toe wil staan. Gelukkig heeft het Europees Parlement in een resolutie aangegeven het daar niet mee eens te zijn." GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout schreef namens de Europese Groenen mee aan de resolutie en slaagde erin een meerderheid te krijgen voor verdere aanscherping van de regels.

Uitnodiging boekpresentatie Klimaatmores, radicaal naar een andere norm van Bas Eickhout

Donderdag 21 april, 16.30 uur
Boekhandel Paagman, Lange Poten 41, Den Haag
Aanmelden via paagman.nl/baseickhout

Graag nodigen we u uit voor de presentatie van het boek Klimaatmores, radicaal naar een andere norm van GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickout.  Aan de vooravond van de ondertekening van het klimaatakkoord in New York neemt Marjan Minnesma het eerste exemplaar van Klimaatmores in ontvangst. Ook zal GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver een toespraak houden.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.