mei 2016

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

GroenLinks niet blij met aantasting netneutraliteit door T-Mobile

BRUSSEL, 27 mei - Als telecomproviders de mogelijkheid krijgen om te bepalen hoe je het internet gebruikt, krijgen ze veel te veel macht over hun klanten en verliezen ze de drang om te investeren in een sneller internet voor iedereen. Daarom had Nederland strenge netneutraliteitsregels, maar die zijn sinds kort vervangen door minder strenge EU-regels. Donderdag werd duidelijk dat de telecomproviders de nieuwe ruimte graag ten volle willen benutten, tot teleurstelling van GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini.

Persbriefing CETA (Handelsakkoord EU-Canada)

De discussie in Nederland over het handelsakkoord met de Verenigde Staten (TTIP) is al vaak gevoerd. De discussie over zijn kleine zusje CETA, het handelsakkoord met Canada wordt daardoor een beetje overschaduwd. Dat is niet terecht want ook dit handelsakkoord is zeer controversieel: het is inmiddels uitonderhandeld en haalde daarmee in tegenstelling tot TTIP bijna de eindstreep. De definitieve tekst van het akkoord is beschikbaar en besluitvorming zal de komende maanden plaatsvinden.

GroenLinks wil snelle herziening Privacy Shield

BRUSSEL, 25 mei - Is het acceptabel dat de Verenigde Staten zich het recht toe-eigenen om iedereen online te kunnen volgen, mails en chats te kunnen analyseren en gedetailleerde profielen aan te leggen? De Europese Commissie vond van wel en sloot het omstreden Privacy Shield-akkoord met de VS, waardoor de Amerikaanse geheime diensten de gegevens van honderden miljoenen Europese internetgebruikers kunnen blijven inzien.

Persuitnodiging: Europese Groene Partij bijeen in Utrecht

Vrijdag 20 tot zondag 22 mei 2016 komen alle afgevaardigden van Groene partijen uit heel Europa bijeen in Utrecht. Er is aandacht voor de meest urgente Europese onderwerpen zoals de vluchtelingencrisis, onze energievoorziening en de staat van de Europese Unie zelf. Het programma wordt vrijdag geopend door Jesse Klaver.

Ingrijpend handelsakkoord met Canada mag parlementen niet omzeilen

BRUSSEL, 12 mei - Vrijdag komen de ministers van Handel van de 28 EU-landen bijeen om over het handelsakkoord tussen de EU en Canada (CETA) te spreken. GroenLinks roept hen op om dit akkoord op geen enkele manier inwerking te laten treden voordat het Europees Parlement én nationale parlementen zich erover hebben kunnen buigen.

Sargentini: Europese voorstellen asielbeleid zijn teleurstellende stap achteruit

BRUSSEL, 4 mei - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is teleurgesteld in de voorstellen van de Europese Commissie om het Europees asielbeleid te hervormen. “Het voorstel is een stap achteruit. Waar we juist behoefte hebben aan meer Europese samenwerking, verscherpt de Commissie de weeffouten die er nu al inzitten. En daar zijn vluchtelingen de dupe van.”

Gelekte documenten bevestigen risico's van TTIP

BRUSSEL, 2 mei - "Europa kan alleen een akkoord met de Amerikanen bereiken als het haar principes overboord gooit; de enige juiste conclusie is om met de onderhandelingen over TTIP te stoppen." stelt GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout na de openbaarmaking van TTIP-documenten door Greenpeace.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.