juli 2017

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Voorkeursbehandeling CO2-uitstoot luchtvaartsector: maat vol voor Europarlement

BRUSSEL, 11 juli - "De tijd waarin de luchtvaartsector op klimaatbeleid keer op keer de dans ontspringt, komt tot een einde." GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is erg te spreken over de uitslag van de stemming in de milieucommissie van het Europarlement. Hij schreef namens de Europese Groenen mee aan de plannen om de aanpak van CO2 door de luchtvaart flink op te voeren. "Met deze stemming geven we een duidelijk signaal af."

Europees Parlement stemt over aanpak uitstoot luchtvaartsector

Op dinsdag 11 juli stemt de Milieucommissie van het Europees Parlement over haar onderhandelingsmandaat op het wetsvoorstel van de Europese Commissie over de wijze waarop luchtvaart in de periode 2021-2030 onder het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) zal vallen. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout onderhandelt namens de Europese Groenen.

EU-landen verkiezen economische belangen boven volksgezondheid

Vandaag hebben de Europese lidstaten de nieuwe criteria rond hormoon verstorende stoffen vastgesteld.  GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is teleurgesteld maar toont zich strijdbaar: “De EU-landen leggen de bewijslast voor hormoon verstorende effecten zo hoog dat de chemische industrie in z’n vuistje lacht. Het Europees Parlement heeft echter nog een mogelijkheid om het voorstel terug naar de tekentafel te sturen. Ik ga er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

Europarlement scherpt maatregelen tegen belastingontwijking aan

STRAATSBURG, 4 juli - Na de stemming in Economiecommissie vorige maand werd nu ook plenair een stevige parlementaire positie over het country-by-country reporting (CBCR) gestemd, een belangrijke overwinning in de strijd tegen belastingontwijking. De wetgeving, waar Groenlinks samen met de andere groenen al jaren voor pleit, verplicht bedrijven in jaarverslagen te openbaren of multinationals in een bepaald EU-land waar het activiteiten heeft voldoende belasting betaalt.

Eickhout bij onderhandelingen CO2-reductiedoelstelling scheepvaart

LONDEN, 3 juli - “De boel wakker schudden.” Dat is wat GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout deze week in Londen gaat doen tijdens de onderhandelingen binnen de IMO (de internationale scheepvaartorganisatie

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.