september 2017

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Hormoonverstorende stoffen: industriële belangen staan niet boven de wet

BRUSSEL, 28 september - Het is GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout opnieuw gelukt om een voorstel van de Europese Commissie over hormoonverstorende stoffen terug naar de tekentafel te sturen. Eickhout vindt het echter betreuringswaardig dat het al bijna acht jaar duurt om tot regels te komen. “Belangen van de chemische industrie zijn, wat de Europese Commissie betreft, duidelijk belangrijker dan de volksgezondheid. De bochten waarin ze zich wrint om ervoor te zorgen dat de ‘wetenschappelijke’ criteria zo min mogelijk impact hebben, worden steeds bizarder.”

Europees pleidooi van Juncker voor veilige en legale migratie krijgt vorm

BRUSSEL / DEN HAAG, 27 september - Woensdag presenteerde de Europese Commissie nieuwe voorstellen voor het verbeteren van de verantwoordelijkheid en solidariteit tussen de EU-landen op het gebied van asiel en migratie. De Commissie wil dat EU-landen tot oktober 2019 minstens 50.000 vluchtelingen uit Afrika en Midden-Oosten uitnodigen en wil werken aan projecten in Afrika voor legale arbeidsmigratie. GroenLinks juicht deze stap van de Commissie toe en stelt vast dat Junckers visie op migratie in zijn State of the Union meer is dan een romantische visie.

Sargentini onderzoekt vluchtoorzaken migranten in Tunesië en Libië

STRAATSBURG, 14 september - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini brengt volgende week een bezoek aan Tunesië. Met de officiële delegatie van het Europees Parlement onderzoekt Sargentini wat mensen dwingt de gevaarlijke oversteek via buurland Libië naar Europa te maken.

Sargentini vicevoorzitter bijzondere parlementscommissie terrorisme

STRAATSBURG, 14 september - Op de eerste bijeenkomst van de bijzondere parlementscommissie die onderzoek doet naar terrorisme in Europa, is GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini benoemd tot vicevoorzitter. “Op papier is er samenwerking tussen Europese veiligheidsdiensten, maar in de praktijk komt daar te weinig van terecht. Dat wil ik onderzoeken.” 
 

CO2-uitstoot luchtvaart: Europees Parlement trekt teugels aan

STRAATSBURG, 13 september - Het Europees Parlement wil een einde aan de extreme uitzonderingspositie van de luchtvaartsector in de aanpak van klimaatverandering. Een grote meerderheid stemde vandaag in met een ambitieus onderhandelingsmandaat op een wet die bepaalt onder welke voorwaarden de luchtvaartsector onder het Europese Emissiehandelssysteem valt.

Juncker pakt niet door bij Staat van de Europese Unie

STRAATSBURG, 13 september  - In zijn Staat van de Unie laat Europese Commissie-voorzitter Juncker zien dat hij duidelijk kiest voor een Europa dat verder integreert,  door  enkele voorzichtige voorstellen te presenteren. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout en GroenLinks-Tweede Kamerlid Bram van Ojik zien ook graag dat Europa democratischer besluiten neemt over bijvoorbeeld de Eurozone.

Milieucommissie wil bindende energiebesparingsdoelstelling van 40%

BRUSSEL, 7 september - Als het aan de milieucommissie van het Europees Parlement ligt, dan moet de EU in de periode 2021-2030 minstens veertig procent zuiniger omgaan met energie ten opzichte van 1990. EU-landen moeten van te voren gedetailleerd vastleggen hoe ze die doelstelling gaan halen, zodat gecontroleerd kan worden of de landen op schema liggen.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.