juli 2018

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Aankondiging: Europarlement stemt wo 12 sept over Hongarije-rapport Sargentini

BRUSSEL, 13 juli - De plenaire stemming van het Europees Parlement over het Hongarije-rapport van Europarlementariër Judith Sargentini zal plaatsvinden op woensdag 12 september in Straatsburg. Op dinsdag 11 september zal het Europarlement plenair debatteren over het rapport.

Bas Eickhout wordt rapporteur wetgeving duurzaam beleggen

BRUSSEL, 11 juli - GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is aangesteld als rapporteur van het Europees Parlement voor het definiëren van duurzame beleggingen. Hij leidt de behandeling in het Europees Parlement en de onderhandelingen met de Raad van Ministers van een Europese wet die investeringen in een duurzame richting moeten duwen.

Eickhout: “De financiële sector is onmisbaar om het klimaatakkoord van Parijs en de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen te halen. Maar we gaan het grote geld alleen in de goede richting duwen als de politiek de weg wijst.”

PvdA en GroenLinks nomineren Marokkaanse prostestleider Nasser Zefzafi voor Sacharovprijs

BRUSSEL, 10 juli - Ruim een jaar geleden werd Nasser Zefzafi gearresteerd door de Marokkaanse autoriteiten, omdat hij zich als protestleider van de Hirak-beweging sterk maakte voor beter onderwijs, goede gezondheidszorg, meer werkgelegenheid en het tegengaan van corruptie in het Rif-gebied. Maandenlang gingen de inwoners van de Rif vreedzaam de straat op in de hoop gehoord te worden door de autoriteiten. Sindsdien zijn meer dan duizend activisten gearresteerd en onlangs is er een uitspraak gekomen in de zaak tegen de 53 Hirak-leiders.

Europees Parlement: vluchtelingen helpen is niet strafbaar

STRAATSBURG, 5 juli - Het Europarlement wil dat de Europese Commissie met richtlijnen komt die glashelder moeten maken dat het helpen van vluchtelingen of migranten niet strafbaar gesteld mag worden. “Mensen in nood help is een morele plicht van ons allemaal,” aldus GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini die namens de Europese Groenen meeschreef aan de resolutie.

Europarlement wil plenair debat over digitaal auteursrecht

STRAATSBURG, 5 juli - Het Europees Parlement wil de Europese wetsvoorstellen voor een update van digitaal auteursrecht eerst plenair bespreken, voordat het in onderhandeling gaat met Europese Commissie en EU-landen. De parlementscommissie voor Juridische zaken, die een en uiterst controversieel voorstel had opgesteld met daarin voorstellen voor heffing op links en een verplicht uploadfilter, krijgt daarmee een gevoelige tik op de vingers.

Europarlement stuurt regels voor chauffeurs terug naar de tekentafel

STRAATSBURG, 4 juli - “Bus- en vrachtwagenchauffeurs verdienen een betere deal.” GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout vindt het goed dat het Europees Parlement de voorstellen uit het zogenaamde ‘mobiliteitspakket’ naar de prullenbak verwijst. De transportcommissie moet het mobiliteitspakket nu opnieuw behandelen.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.