oktober 2018

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Sargentini: Europese leiders moeten met spoed aan de slag met Hongaarse rechtstaat

Brussel, 15 oktober - “De Europese regeringsleiders moeten hun verantwoordelijkheden nemen als het gaat om Hongarije en voortvarend verder met wat wij als Europarlement in gang hebben gezegd.” Dat zegt GroenLinks-Europarlementariër en Hongarije-rapporteur Judith Sargentini.

Steun van Europarlementariërs voor Nederlands -55% EU-broeikasgassendoel

Brussel, 10 oktober - Woensdag heeft de milieucommissie van het Europees Parlement haar eisen voor de aankomende internationale klimaattop (COP24) in Polen op tafel gelegd. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is te spreken over de uitslag van de stemming: “De aangenomen resolutie legt de vinger precies op de zere plek. De EU is nog lang niet in lijn met het Parijsakkoord. De milieucommissie wil dat de Europese uitstoot van broeikasgassen met tenminste 55 procent gedaald is in 2030, en dat dit ook in de wet wordt vastgelegd.

Duitse regering gijzelt uitvoering klimaatakkoord

Brussel, 10 oktober - GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout vindt dat de EU-ministers van Milieu een grote kans laten liggen om de CO2-uitstoot voor auto’s en bestelwagens zodanig te verminderen dat Europa op  termijn zou kunnen voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. “Duitsland laat het al afweten één dag nadat het de klimaatwetenschappers van  het IPCC op indrukwekkende wijze opgeriepen tot een beperking van de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 graden Celsius.”

Om onze klimaatdoelen te halen, moeten we nu in actie komen

BRUSSEL, 5 oktober - Het is haalbaar om de opwarming van de aarde onder de anderhalve graad te houden, zoals afgesproken in het Parijsakkoord, maar dan moeten de regeringen wel in actie komen. Dat staat in het laatste rapport van de VN-organisatie voor klimaatwetenschap, IPCC. Dat rapport wordt aanstaande maandag (om 15u Nederlandse tijd) in Zuid-Korea gepresenteerd. Op dinsdag bespreken de Europese milieuministers de aanbevelingen.

Europarlement: Multinationals moeten verplicht mensenrechten respecteren

BRUSSEL, 5 oktober – Nog te vaak komen bedrijven weg met misstanden die ze elders in de wereld hebben veroorzaakt, dikwijls omdat het buiten de jurisdictie valt, bij een dochteronderneming gebeurde of ergens in de toeleveringsketen. Met name kwetsbare groepen zoals minderheden, vrouwen en kinderen zijn hiervan de dupe. Vanwege dit zogenaamde extraterritoriale karakter van de misstanden is het vaak onmogelijk om bedrijven ter verantwoording te roepen.

Europarlement scherpt klimaatnorm voor auto’s aan

STRAATSBURG, 3 oktober - Het Europees Parlement wil dat de CO2-uitstoot van nieuwe personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen met 40 procent daalt in 2030. Daarmee scherpt het Europarlement de eerdere voorstellen van de Europese Commissie aan, ondanks een massale lobby van auto-industrie en Europese Commissie zelf.

Spannende stemming voor CO2-standaarden auto’s

STRAATSBURG, 1 oktober - Het Europees Parlement stemt woensdag over CO2-standaarden in personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen. De stemming belooft spannend te worden. De milieucommissie besloot twee weken geleden het teleurstellende voorstel van de Europese Commissie stevig aan te scherpen. Woensdag zal blijken of het Europarlement de strengere CO2-normen van de milieucommissie ondersteunt. 

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.