november 2018

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Raamwerk EU-energiebeleid tot 2030 zet stapje in goede richting

Straatsburg, 13 november - Het Europees Parlement heeft dinsdag drie stuks wetgeving aangenomen waarmee de ruggengraat van de Europese Energie Unie is neergezet. Daarmee staat het Europese energiebeleid tot 2030 grotendeels vast. GroenLinks-Europarlementariër en medeonderhandelaar Bas Eickhout: “Gezamenlijk vormen deze drie stukken wetgeving de ruggengraat van de Europese Energie Unie. We weten nu dat de EU minimaal 32,5 procent efficiënter om moet gaan met energie en 32 procent duurzame energie moet opwekken in 2030.”

Europarlement waarschuwt tegen afglijden Roemeense rechtsstaat

Straatsburg, 13 november - Het Europees Parlement heeft vandaag in een breed gesteunde resolutie zijn zorgen uitgesproken over waar het in Roemenië naar toe gaat met de rechtsstaat.  “Er zijn te veel aanwijzingen dat de rechtsstaat en democratie worden afgebroken. Dat kunnen we niet laten gebeuren”, zegt GroenLinks Europarlementariër Judith Sargentini. Zij is tevens rapporteur over Hongarije, waar de rechtsstaat en democratie ook afglijden.

EU-ministers zetten eerste stapje in aanpak Hongaarse regering

Brussel, 12 november – De Raad van Europese ministers heeft maandagmorgen een begin gemaakt met het bestrijden van de uitholling van de democratie en rechtsstaat in Hongarije. Dat zegt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini na haar gesprek met een aantal Europese ministers. ‘Ik ben blij dat we het door het Europees Parlement aangenomen Hongarije-rapport een eerste stap verder kunnen brengen.’

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.