februari 2019

Kun je niet vinden wat je zoekt? Hier staan alleen persberichten vanaf februari 2013. Op de website van GroenLinks staat veel meer informatie.

 

Parlementscommissie Juridische Zaken akkoord met controversiële update van het digitaal auteursrecht

BRUSSEL, 26 februari - De commissie voor Juridische Zaken van het Europees Parlement stemde dinsdagmiddag in met het invoeren van een uploadfilter en een linkbelasting. Een meerderheid van onder andere christendemocraten (fractie van het CDA) en liberalen (fractie met VVD en D66) gaat akkoord met de controversiële voorstellen om het auteursrecht te updaten. “Een zorgelijke ontwikkeling”, stelt Europarlementariër Judith Sargentini. “Maar we hebben nog één kans om de voorstellen tegen te houden: bij de plenaire stemming.

Milieucommissie Europarlement stemt voor veel meer urgentie in Europese lange-termijn klimaatstrategie

BRUSSEL, 20 februari - Woensdag heeft de milieucommissie van het Europees Parlement haar reactie ingenomen op de langetermijnstrategie van de Europese Commissie voor een Europese CO2-neutrale economie. Onder het Parijsakkoord is afgesproken dat landen voor 2020 zo een strategie moeten ontwikkelen.

Eickhout smeedt Europees akkoord voor schone vrachtwagens, ondanks Duitse tegenwerking

BRUSSEL, 19 februari - “Ondanks forse tegenwerking van de Duitse regering zetten we een flinke stap om ook de transportsector in Europa een stuk klimaatvriendelijker te maken.” Na een nacht onderhandelen heeft Europarlementariër Bas Eickhout vanochtend vroeg een akkoord bereikt met de EU-landen over het terugdringen van de CO2-uitstoot door vrachtwagens. Die sector had tot nu toe nog geen uitstootlimieten.

Milieucommissie Europarlement stemt voor fikse vergroening landbouwbeleid

STRAATSBURG, 14 februari - “Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) moet vele malen groener. Publiek geld moet naar publieke taken gaan. Het beleid hoort in het teken komen te staan van biodiversiteit, dierenwelzijn en het bestrijden van klimaatverandering,” aldus GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout. “Donderdag heeft de milieucommissie van het Europees Parlement een stap in die richting gezet tijdens een stemming over de herziening van het Europese landbouwbeleid.”

Europese burgers blijven na dieselgate in vieze lucht zitten

BRUSSEL, 7 februari - “Het is een schandaal dat mensen in steden drieënhalf jaar na het ontdekken van dieselgate nog steeds leiden onder slechte luchtkwaliteit. Alhoewel steden proberen met dieselverboden of snelheidslimieten de schade te beperken, wordt er op Europees en nationaal niveau te weinig actie ondernomen om dit aan te pakken.

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.