[persbericht] Einde dierproeven voor cosmetica

Brussel, 10 maart 2013 - Vanaf maandag 11 maart is het verboden om cosmetica te verkopen die getest is op dieren. De Europese Commissie dreigde lange tijd te zwichten voor de lobby van cosmeticabedrijven en het verbod uit te stellen. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout verzette zich tegen het uitstel en is blij dat er nu definitief een einde komt aan dit onzinnige dierenleed.
 
Eickhout: "De cosmetische industrie zal vanaf nu haar geld moeten steken in proefdiervrij onderzoek, in plaats van in een lobby om oogschaduw op een aap te mogen smeren."
 
De cosmetische industrie heeft de afgelopen maanden stevig gelobbyd voor uitstel van dit totale verbod. Eickhout stelde schriftelijke vragen en diende amendementen in om dit uitstel te voorkomen.
 
Sinds 2009 is het in heel Europa verboden om (ingrediënten van) cosmetica te testen op dieren. Ook is de import van op dieren geteste cosmetica niet meer toegestaan. Wel is er destijds een uitzondering ingesteld voor dierproeven waar nog geen alternatief voor bestond. Ook producten met bepaalde gezondheidseffecten waren uitgezonderd van het verbod op dierproeven. Deze uitzonderingen vervallen vanaf maandag.

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Contact Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of
+32 228 37881 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb144

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.