Belastingparadijzen: Europarlement steunt voorstel Sargentini voor strengere zwarte lijst

STRAATSBURG, 19 januari – Donderdagmiddag steunde het Europarlement het voorstel van GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini om de conceptlijst met belastingparadijzen van de Europese Commissie af te wijzen. Op de zwarte lijst staan landen die geen goede regels hebben om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan en daarmee een bedreiging vormen voor het financiële stelsel van de Europese Unie.

“De Europese Commissie moet haar huiswerk overdoen. In mijn wetgeving staat dat de ze een objectieve, grondige analyse moet uitvoeren. Daar was bij deze conceptlijst geen sprake van”, stelt Sargentini.

Sargentini: “Als wij daadwerkelijk effect willen sorteren in het bestrijden van financiële criminaliteit, dan hebben wij een ambitieuze zwarte lijst nodig. Alleen dan kunnen we voorkomen dat criminelen hun geld uit het buitenland in Europa kunnen uitgeven en dat Europees belastinggeld weglekt naar belastingparadijzen.”

Lees meer op de website: Sargentini eist strengere aanpak buitenlandse belastingparadijzen

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of +32 228 38365 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1152

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.