Derde Mobiliteitspakket: Europese CO2-standaarden voor trucks

BRUSSEL, 17 mei - De Europese Commissie heeft in het kader van het derde mobiliteitspakket zonet een voorstel voor CO2-standaarden voor trucks naar buiten gebracht. Tot op heden - en in tegenstelling tot andere regio’s in de wereld zoals de VS - is hierop nog geen enkele wetgeving. De Commissie stelt een CO2-reductie van 30% voor in de periode 2020-2030. 

“Het is hoog tijd dat ook dit aspect van de transport sector gereguleerd wordt: Er is veel potentieel voor schoner vrachtvervoer. Het Commissievoorstel is echter verre van ambitieus. De sector is één van de grootste vervuilers in Europa. Bedrijven zoals Tesla en in Nederland DAF innoveren al volop. Het potentieel is dan ook veel groter dan dit.” aldus GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout. 

“De EU moet dringend ambitieuzer worden in zijn klimaatbeleid als ze het Parijsakkoord serieus nemen. Wegvervoer moet naar een nuluitstoot in 2050, veel ambitieuzere en snellere actie is dus nodig.” 

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of +32 228 38365 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1482

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.