Europees Parlement ratificeert klimaatverdrag

BRUSSEL, 8 september - Het klimaatverdrag dat afgelopen jaar in Parijs gesloten werd, is door de milieucommissie van het Europees Parlement geratificeerd. Daardoor is Europa weer een stap dichter bij ratificatie. Bas Eickhout, coördinator van de Groenen voor klimaatbeleid, schreef mee aan dit rapport en wil snelle ratificatie.

“We kunnen ons nog de juichende reacties herinneren na de deal in Parijs, maar we zien ook dat Nederland afgelopen jaar weer meer heeft uitgestoten dan het jaar ervoor. Het is dus dringend nodig dat bindende afspraken over het tegengaan van klimaatverandering ook in de praktijk worden gebracht.”

Om Europa het verdrag te laten ratificeren is na het Europees Parlement de Europese Raad aan zet. Zodra de lidstaten van Europa ook ratificeren moet het Europarlement in z'n geheel nog een keer stemmen en kan Europa worden toegevoegd aan de lijst van landen die nu al getekend hebben zoals de Verenigde Staten en China. “Dat Europa zich een voorloper noemt op klimaatbeleid maar nu ingehaald wordt door voorheen de grootste dwarsliggers laat zien dat we definitief de weg zijn ingeslagen van verduurzaming. Het is alleen spijtig te constateren dat de Europese Unie dit moment nog niet pakt om voorop te blijven lopen in de groene economie.”

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of +32 228 38365 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1054

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.