Europese ministers trappen op de rem bij strengere regels bij typegoedkeuring auto’s

BRUSSEL, 29 mei – De Europese ministers van Transport willen de voorstellen voor de typegoedkeuring van nieuwe auto’s op de Europese weg verder afzwakken. “In de onderhandelingen die nu volgen moeten we aan de slag om het controlemechanisme weer aan de scherpen. Anders voorkomen we nooit een tweede Dieselgate”, regeert GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout.

Vooral de rol van Duitsland baart Eickhout zorgen: “Ze houden keer op keer de hand boven het hoofd van de auto-industrie, maar vergeten daarbij de gezondheid van hun eigen inwoners en het milieu.” Op papier was Duitsland het enige land dat dwars lag, maar uit de discussie bleek dat andere landen ook al moeite hadden met onderdelen van de voorstellen.

Eickhout “Als Europa serieus werk wil maken als koploper op groene innovatie in de auto-industrie, dan horen daar niet alleen scherpe standaarden bij, maar ook een stevig controlemechanisme. Anders houden we alleen onszelf voor de gek.”

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of +32 228 38365 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1244

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.