persaankondiging: Hoorzitting Hongarije

 
Aanstaande donderdag is de hoorzitting in het kader van het op te stellen rapport over Hongarije. Dit rapport, geschreven door GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini, moet uitsluitsel geven of Hongarije al dan niet structureel Europeese waarden als democratie en rechtstaat aantast en in aanmerking zou moeten komen voor sancties. 
 
Het is voor het eerst dat het Europees Parlement een dergelijk rapport opstelt. Er bestaan twijfels over de mate van bijvoorbeeld onafhankelijke rechtsgang, persvrijheid, de positie van minderheden en individuele vrijheden in Hongarije. De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft een absolute meerderheid en kan daardoor in principe vrij eenvoudig wet- en regelgeving naar zijn hand zetten. Het Europees Parlement onderzoekt daarom of dit niet tegen de gezamenlijke rechten en waarden van de Europese Unie indruist.o
 
Komende donderdag zal de commissie in een hoorzitting meer willen weten over de situatie in Hongarije. Onder andere de minister van buitenlandse zaken Peter Szijjàrtó zal aan de tand worden gevoeld.
 
 De hoorzitting is van 9:00 tot 11 uur in zaal PHS - 3C050 in het Europees Parlement.

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of +32 228 38365 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1358

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.