Sargentini niet beschikbaar voor nieuwe termijn Europees Parlement

BRUSSEL, 10 september - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is niet beschikbaar voor een nieuwe termijn als Europarlementariër. Na tien jaar in het Europees Parlement en daarvoor in de Amsterdamse gemeenteraad stapt Sargentini uit de politiek.

Sargentini: “Ik heb afgelopen zomer besloten dat het tijd is om plaats te maken voor een nieuwe lichting, die onder de ervaren leiding van Bas Eickhout aan de slag kan.” Het gaat goed met de partij, we staan er beter voor dan ooit, zegt Sargentini. “Maar alleen de angst om een nieuw succes te missen, vind ik te weinig argumenten om nog vijf jaar door te gaan.” 

De komende week gaat Sargentini nog vol aan de bak om haar Hongarije-rapport te verdedigen. Het Europees Parlement moet in een stemming beslissen of het opkomt voor Europese waarden als democratie, rechtstaat en vrijheid van meningsuiting in Hongarije. 

“Er staat me een zwaar politiek debat te wachten in het Europees Parlement, waarin ik van plan ben om vol vuur onze gezamenlijke Europese waarden te verdedigen”, stelt Sargentini. “Het mag nu duidelijk zijn dat ik dat niet doe voor mijn eigen politieke gewin, maar voor de rechten van de Hongaren en Europeanen.”

Jeroen Postma, interim-voorzitter van GroenLinks roemt de keus van Sargentini:  Ik dank haar voor haar inzet voor rechtvaardigheid over grenzen heen. Haar Hongarije-rapport is daarvan een heel mooi voorbeeld. Het is een moeilijk besluit om na twee periodes in het Europarlement een nieuwe weg in te slaan.”

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Nanda Troost
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL)

Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1538

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.