Sargentini onderzoekt situatie vluchtelingen in Griekenland

ATHENE, 10 april - Sargentini brengt deze week een bezoek aan Griekenland. Een jaar na het sluiten van de Turkijedeal onderzoekt Sargentini wat het effect ter plaatse is. Daarnaast wil de delegatie een beter beeld krijgen van de voortgang van herplaatsingsafspraken van de EU, de asielprocedures en de leefsituatie in de vluchtelingenkampen.

Afgelopen jaar werd al meerdere malen duidelijk dat de omstandigheden in de vluchtelingenkampen in Griekenland erbarmelijk zijn - denk aan de ijzige wintercondities, tekorten aan babyvoedsel en een recente uitbraak van schurft. De Europese afspraken om Griekenland te ontlasten en vluchtelingen te herplaatsen naar andere Europese landen loopt op z'n zachtst gezegd stroef. Uit de laatste voortgangsrapportage blijkt dat slechts 15 procent van de afgesproken aantallen daadwerkelijk is herplaatst. Ook Nederland voldoet met de ruim 1000 vluchtelingen niet aan de gemaakte afspraken. Aan het eind van de zomer loopt deze regeling bovendien op z'n eind en of er een vervolg komt is maar zeer de vraag.

Sargentini is in Griekenland met collega Europarlementariër en co-president van de Groenen Ska Keller. Naast afspraken met de minister van immigratie, UNHCR en NGO’s staat er een bezoek aan een vluchtelingenkamp op het vasteland gepland. Woensdag reist de delegatie naar het eiland Chios.

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of +32 228 38365 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1214

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.