Sjoemelsoftware bij Fiat: Commissie lanceert inbreukprocedure tegen Italië

STRAATSBURG, 17 mei - De Europese Commissie lanceert vandaag een inbreukprocedure tegen Italië, vanwege het onvoldoende opvolgen van beschuldigingen aan het adres van Fiat. Fiat wordt al langer beschuldigd dat het, net als Volkswagen, gebruik maakt van sjoemelsoftware. De Italiaanse regering heeft dit steeds ontkent, maar moet nu dus met een duidelijke argumentatie komen, wat ze tot op heden na hebben gelaten. Blijft Italië tekort schieten in #fiatgate dan kan de Commissie naar het Europees hof stappen.

Bas Eickhout: “De soap omtrent Fiat van de afgelopen maanden tart alle verbeelding, hoog tijd dat er orde op zaken wordt gesteld. Dit onderstreept bovendien het belang voor onafhankelijk Europees toezicht, zodat lidstaten niet langer voor hun eigen industrieën een oogje kunnen toeknijpen.“

Afgelopen december kwam de Commissie al met inbreukprocedures tegen zeven EU-lidstaten waaronder Duitsland, omwille van het niet adequaat instellen van een sanctiemechanisme voor de naleving van emissiewetgeving.

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of +32 228 38365 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb1240

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.