Tentoonstelling: Brieven zonder woorden uit Syrië

Brussel, 1 april 2014 - Azad Bilal vluchtte negen jaar geleden uit Syrië. Hij kreeg in Nederland asiel als politiek vluchteling. Afgelopen jaar kon hij voor het eerst terug naar Syrië om zijn familie te bezoeken. De indrukken die hij daar opdeed, verwerkte hij in zijn schilderijen. GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini nodigde hem uit om dit werk te exposeren in het Europees Parlement.

Bilal heeft zijn schilderijen gemaakt op het doek van oude vluchtelingententen van de UNHCR. Niet alleen omdat het in Syrië vrijwel onmogelijk is om aan schilderslinnen te komen, maar juist om te laten zien dat deze tenten de gevluchte Syrische bevolking wel beschermen tegen kou en wind, maar niet tegen de gruwelijke indrukken van de oorlog. Die heeft hij nu aan het doek toevertrouwd.

Bilal noemt zijn schilderijen brieven zonder woorden, de beelden die op zijn netvlies gegrift staan zijn niet uit te drukken in woorden maar moeten wel gehoord worden.

De tentoonstelling wordt dinsdag 1 april geopend om 18.00 uur en is nog te bekijken tot donderdag 3 april in het Europees Parlement, Forum Area 3D.

Neem contact op met onze persvoorlichter: 
Neem voor meer info contact op met de persvoorlichter van GroenLinks Europa: Dirk van den Bosch
Telefoon:
+31 627 015 080 (NL) of
+32 228 37881 (B)
E-mail: dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu Extra persinformatie staat op de website van het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
TwitterFacebook
http://groen.li/pb529

Persberichten

Op deze website staan alleen de persberichten van GroenLinks Europa.

Ga naar de volledige website van GroenLinks Europa.