Campagne-weekend GroenLinks

GroenLinks-lijsttrekker Bas Eickhout geeft zaterdag 17 mei verschillende Europalanen een make-over. De Europalanen, -straten en -pleinen zijn in Nederland vaak afgelegen grijze plekken; tekenend voor het debat over Europa en de Europese verkiezingscampagne. Welke keuzes er op 22 mei voorliggen blijft in mist gehuld. Volgens de VVD gaan de verkiezingen niet eens over Europa, D66 wil vooruit maar doet een stap opzij en de PvdA presenteert mooie plannen in Brussel, maar stemt in de Tweede Kamer vervolgens tegen. GroenLinks vindt dat Europa beter verdient en geeft de Europalanen en het politieke debat graag meer kleur door duidelijke keuzes te maken. Bas Eickhout kiest voor een links en duurzaam Europa. Europa is te belangrijk om aan de huidige rechtse meerderheid over te laten.

Vanaf zaterdag 17 mei gaan GroenLinksers overal in het land de straat op om vragen van twijfelende kiezers te verzamelen voor Bas Eickhout. Hij legt graag uit waarom hij voor een groen en links Europa kiest.

Zondag 18 mei om 12.00 uur overhandigt Vincent Bijlo, lijstduwer en cabaretier, Bas Eickhout de eerste vragen bij de BIOscoop caravan in Eindhoven. Om 12.30 uur geeft Vincent Bijlo een openluchtconference, waarin hij zijn ongezouten mening geeft over de Europese verkiezingen. Locatie: Ketelhuisplein Strijp-S, Eindhoven

Zondag 18 mei om 16.00 uur viert GroenLinks haar vijfentwintigjarig bestaan in de Beurs van Berlage in Amsterdam, in aanwezigheid van onder meer Bram van Ojik en Bas Eickhout.

Bezoek Europalanen Bas Eickhout:

  • 9.00 – 9.20 uur Europalaan 1, Utrecht
  • 10.20 – 10.40 uur Europabaan, Woerden (kruising Europabaan met Wulverhorstlaan)
  • 11.00 – 11.30 uur Europaweg, Bodegraven (Rotonde Gruttoplein)
  • 17.05 – 17.25 uur Europaweg, Leiden (bushalte Kruisherenweg)
  • 18.10 – 18.30 uur Europaplein, Amsterdam
Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook