De Europese campagne van GroenLinks

De campagne van GroenLinks voor de Europese verkiezingen is op stoom. Dit weekend zijn er verschillende activieiten met partijleider Bram van Ojik en lijsttrekker Bas Eickhout:

  • Zaterdag 10 mei komt GroenLinks landelijk in actie voor schone lucht. In Nederland is de lucht te vies voor internationale standaarden. GroenLinks wil dat de Europese norm voor luchtkwaliteit veel strenger wordt, want de mensen hebben recht op schone lucht. Bram van Ojik, Bas Eickhout en Vincent Bijlo voeren van 11.30u tot 12.30u in Amsterdam de actie aan
  • Aansluitend, ook op zaterdag 10 mei, voert Bram van Ojik het woord op de demonstratie tegen megastallen op de Dam.
  • Bas Eickhout spreekt tegelijkertijd, om 13.30u op het Food Film Festival op het Westergasterrein in Amsterdam.
  • Zondag 11 mei loopt GroenLinks mee in de Groene Marathon, een duurzaam hardloopevenement in Amsterdam-West. De mobiele bioscoopcaravan (die volledig op zonne-energie draait) staat met Bas Eickhout (tussen 12.00u en 13.00u) en Judith Sargentini (vanaf 10.30u) bij de start in het Sloterpark bij de Allendelaan.

 

Campagne, crowdfunding en recycling gecombineerd
Op internet rondde GroenLinks een succesvolle crowdfunding-actie af. Leden en sympathisanten doneerden meer dan 13.000 euro voor grote spandoeken van vinyl. Na de campagne worden de vinylspandoeken ingezameld en ontvangen donateurs van het vinyl een tas of tablethoes. Op dit moment staat een nieuwe crowdfunding-actie in de steigers.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook