Europarlement tegen EU-subsidie voor stierenvechten

STRAATSBURG, 28 oktober - Op initiatief van Europarlementariër Bas Eickhout en zijn Groene fractiegenoten sprak het Europees Parlement zich woensdag uit om EU-subsidies voor stierenvechten te schrappen. Nadat er vorig jaar net geen absolute meerderheid was om de EU-begroting op dit punt aan te passen, slaagden de Europese Groenen er dit jaar wel in. “Een mooie dag voor alle Europeanen die om een betere behandeling van dieren vragen”, reageert Eickhout.

Op de website animalrights.eu tekenden bijna 30.000 Europeanen de petitie om een einde te maken aan de EU-subsidies voor stierenvechten. Het voorstel van Eickhout vraagt om subsidies niet te gebruiken voor het fokken van stieren die gebruikt worden voor stierengevechten. In de motivering haalt Eickhout de richtlijn voor de bescherming van landbouwhuisdieren aan, daarin staat dat dieren pijn, letsels, angst of andere vormen van lijden bespaard moeten worden.

De stemming in het Europees Parlement is de eerste stap in een lang proces om de Europese steun voor deze dierenmishandeling te stoppen. Het voorstel wordt nu doorgestuurd naar de Europese ministers van Financiën, die samen met het Europees Parlement tot een akkoord moet komen over de totale begroting voor 2016.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
Webbericht op website GroenLinks Europa:

Deel dit bericht

TwitterFacebook