Europarlementariërs Greens/EFA lanceren digitaal platform voor klokkenluiders

Beste correspondent,

De allereerste bijeenkomst van de parlementaire onderzoekscommissie naar aanleiding van PanamaLeaks - officieel de onderzoekscommissie naar witwassen, belastingontwijking en belastingontduiking  (PANA) – zal dinsdag 27 september plaatsvinden in het Europees Parlement. De commissie zal onderzoeksjournalisten van de ICIJ horen die de Panama Papers publiceerden. De sessie is te volgen via livestream.

Om klokkenluiders op Europees niveau beter te beschermen en transparantie te bevorderen, lanceren de Groenen in het Europees Parlement aansluitend EULEAKS, een online platform dat klokkenluiders de mogelijkheid biedt om volstrekt anoniem en veilig documenten te uploaden. Het platform zal dezelfde middag online gaan op: euleaks.eu

Philippe Lamberts, co-voorzitter van de Greens/EFA fractie zal het initiatief toelichten tijdens een persconferentie, waar we u bij deze van harte voor uitnodigen. Bas Eickhout, vicevoorzitter van de Groenen en Europarlementariër voor GroenLinks zal ook aanwezig zijn als mede-initiatiefnemer van dit project.    

Wanneer? Dinsdag 27 september om 12 uur

Waar? Press conference room Anna Politkovskaya in het Europees Parlement (PHS 0A50)

Andere aanwezige Europarlementariërs: Pascal Durand, Sven Giegold, Benedek Jávor, Eva Joly, Ernest Maragall, Michel Reimon, Molly Scott Cato, Bart Staes, en Ernest Urtasun.

Na de persconferentie is er vanaf 12.30u ruimte voor het interviewen van deelnemende Europarlementariërs.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook