Europees Parlement ratificeert klimaatverdrag

BRUSSEL, 8 september - Het klimaatverdrag dat afgelopen jaar in Parijs gesloten werd, is door de milieucommissie van het Europees Parlement geratificeerd. Daardoor is Europa weer een stap dichter bij ratificatie. Bas Eickhout, coördinator van de Groenen voor klimaatbeleid, schreef mee aan dit rapport en wil snelle ratificatie.

“We kunnen ons nog de juichende reacties herinneren na de deal in Parijs, maar we zien ook dat Nederland afgelopen jaar weer meer heeft uitgestoten dan het jaar ervoor. Het is dus dringend nodig dat bindende afspraken over het tegengaan van klimaatverandering ook in de praktijk worden gebracht.”

Om Europa het verdrag te laten ratificeren is na het Europees Parlement de Europese Raad aan zet. Zodra de lidstaten van Europa ook ratificeren moet het Europarlement in z'n geheel nog een keer stemmen en kan Europa worden toegevoegd aan de lijst van landen die nu al getekend hebben zoals de Verenigde Staten en China. “Dat Europa zich een voorloper noemt op klimaatbeleid maar nu ingehaald wordt door voorheen de grootste dwarsliggers laat zien dat we definitief de weg zijn ingeslagen van verduurzaming. Het is alleen spijtig te constateren dat de Europese Unie dit moment nog niet pakt om voorop te blijven lopen in de groene economie.”

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
Webbericht op website GroenLinks Europa:

Deel dit bericht

TwitterFacebook