Europese topkandidaten voor de Groenen: José Bové en Ska Keller

BRUSSEL, 29 januari - José Bové en Ska Keller zijn vandaag uit de bus gerold als winnaars van het unieke referendum van de Europese Groene Partij. De Groenen organiseerden een primary om te bepalen wie Europabreed de gezichten zullen zijn voor de komende verkiezingen van het Europees Parlement. Voor het eerst werden er een Europawijde primary gehouden. De Groenen streven naar een democratischer Europa waar de burger bepaalt wie de Europese Commissie gaat leiden.

Bas Eickhout, de lijsttrekker van GroenLinks Europa is tevreden over het project: "In ons Europa is maximale transparantie en democratie. Daar waar de liberalen met mediation en onderhandelingen bepalen dat Verhofstadt de kar moet trekken, organiseerden de Groenen Europabreed een referendum. Dat was gedurfd, maar het bleek mogelijk om door heel Europa heen stemmen op te halen."

De twee kandidaten zullen het in TV-debatten opnemen tegen de kandidaten van de andere partijen om de inzet van de Europese Groenen voor de jaren 2014-2019 over het voetlicht te brengen. Martin Schulz is zonder verkiezingen als de kandidaat van de sociaaldemocraten naar voren geschoven, Guy Verhofstadt bij de liberalen. De Christendemocraten moeten hun keuze nog maken.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook