Groene Europarlementariërs op onderzoek in Den Haag naar belastingontwijking

Een delegatie van de speciale commissie van het Europarlement die de praktijk van belastingontwijking onderzoekt komt deze vrijdag naar Nederland. De Groenen in het Europees Parlement sturen liefst twee afgevaardigden naar Nederland om inzicht te krijgen in de Nederlandse situatie. Fractieleider Philippe Lamberts en de leider van de Duitse delegatie Sven Giegold hebben speciale interesse in Nederland. De commissie is onder druk van de Groenen tot stand gekomen na de publiciteit rond LuxLeaks.

Lamberts: “Nederland is een belastingparadijs voor multinationals en Dijsselbloem is de havenmeester. Ik vind het zeer interessant dat hij tegelijk voorzitter is van de eurogroep en de verantwoordelijkheid heeft om de euro stabiel en gezond te houden. Belastingontwijking zou in mijn optiek een van zijn grote vijanden moeten zijn.”

Giegold: “Via Nederland wordt voor miljarden belasting ontweken waardoor landen en economien inkomsten mislopen. Uiteindelijk leidt dit weer tot bezuinigingen van overheden waar de gewone Europeaan het slachtoffer van is. Dit soort praktijken moeten een halt worden toegeroepen.”

Lamberts en Giegold zijn beschikbaar voor commentaar of interviews. Lamberts spreekt overigens naast Frans en Engels ook Nederlands. Giegold spreekt Duits en Engels.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook