GroenLinks duldt geen verzwakking emissietests voor dieselauto's

BRUSSEL, 23 september - Woensdag stemt de milieucommissie van het Europees Parlement over een voorstel van de Groenen om een eind te maken aan pogingen van de auto-industrie om de nieuwe Europese emissietest af te zwakken. GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout: "Niet alleen in de VS rijden dieselauto's rond die normen bij lange na niet halen, in de EU gebeurt precies hetzelfde."

Momenteel zijn onderhandelingen gaande over een nieuwe testmethode waarmee deze situatie aangepakt moet worden, maar besluitvorming en implementatie neemt veel tijd in beslag. "Het is een schril contrast met de Verenigde Staten," aldus Eickhout. "Terwijl de VS een enorme boete oplegt en onmiddellijke actie eist is Europa al tijden in gesprek met de auto-industrie over de wetgeving en de implementatie. Een typisch voorbeeld waar de Betere Regelgeving van de Europese Commissie vooral leidt tot vertraging om alle bezwaren en moeilijkheden van de auto-industrie tegemoet te komen."

Dat de tests op uitstoot anders moet is een langlopende discussie in Europa. Bas Eickhout: "Dieselauto's zijn veel vervuilender dan uit laboratoriumtests blijkt. In de huidige Europa testmethode wordt uitgegaan van optimale omstandigheden die niet overeen komen met de werkelijkheid. Zo rijdt niemand continue op een volledig vlakke weg zonder tegenwind en verkeer." Een nieuwe test die niet langer in een laboratorium plaats vindt kan hier verandering in brengen. Onder druk van de auto-industrie en de auto-producerende lidstaten dreigt de invoering hiervan, die nu al jaren duurt, nog verder uitgesteld te worden. Daarnaast blijven in de regelgeving allerlei achterdeurtjes voor de autofabrikanten bestaan, zoals onrealistische grote foutmarges. Het voorstel van de Groenen stelt eisen aan de uitkomst van de onderhandelingen rondom de nieuwe testmethode. De nieuwe test moet dit jaar ingevoerd worden en vanaf 2017 moeten alle foutmarges verdwenen zijn. "Het zou absurd zijn dat in de VS auto´s wel aan strikte normen moeten voldoen en Europa daar nog even mee gaat wachten. Nu het Volkswagenschandaal de aandacht heeft gericht op de praktijken van autofabrikanten om de wettelijke uitstootlimieten te omzeilen, verwacht ik steun vanuit alle politieke partijen voor onze eisen," aldus Eickhout.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
Webbericht op website GroenLinks Europa:

Deel dit bericht

TwitterFacebook