GroenLinks eerlijkst voor ontwikkelingslanden

Den Haag, 22 april 2014 - Het Europese verkiezingsprogramma van GroenLinks is het eerlijkste programma voor ontwikkelingslanden. Vandaag maakte de Foundation Max van der Stoel (FMS) bekend dat GroenLinks op alle onderzochte beleidsthema’s het hoogst scoort.
Vorig jaar kregen GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik en GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini al de prijs voor Fair Politician of the Year.

Sargentini: "Dit is een mooie erkenning van het beleid waar GroenLinks voor knokt in het Europees Parlement. Wij kiezen voor eerlijk delen, binnen Nederland, maar ook over grenzen heen en met volgende generaties. Wij willen dat Europa alleen handelsverdragen sluit die ten goede komen aan de meest kwetsbare mensen in ontwikkelingslanden."

Fair Politics, een initiatief van de FMS, beoordeelde de Europese verkiezingsprogramma’s op de terreinen waar de EU nu nog haar eigen ontwikkelingsdoelstellingen ondermijnt, zoals handel, biobrandstoffen en belastingen. Fair Politics concludeerde dat GroenLinks de beste plannen heeft om op deze terreinen ontwikkelingslanden juist wel een kans te geven.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook