GroenLinks presenteert Europees verkiezingsprogramma Voor verandering

UTRECHT - Het partijbestuur van GroenLinks presenteert haar conceptverkiezingsprogramma Voor Verandering voor de Europese verkiezingen. In het programma kiest GroenLinks voor een Europa dat de klimaatcrisis hard aanpakt, grote bedrijven aan banden legt en mensen beschermt tegen de grillen van globalisering.

Europa staat op een keerpunt. De samenwerking in de Europese Unie staat onder druk, terwijl het harder nodig is dan ooit om samen sterk te staan. Tegenover klimaatverandering, tegenover belastingontwijkende multinationals en ondemocratische machtsblokken als Rusland en China. Daar is een sterke groene fractie in het Europees Parlement voor nodig. Dan kunnen we de koers verleggen. Naar een groener en socialer Europa. Een Europese Unie die politieke vrijheid beschermt en opkomt voor mensenrechten wereldwijd.

In het programma stelt de partij onder andere voor dat er een Europees minimumbelastingtarief voor bedrijfswinsten komt, dat bedrijven meer gaan betalen voor hun vervuiling en dat er meer en snellere internationale treinverbindingen komen.

GroenLinks-Europarlementariër en lijsttrekker Bas Eickhout: "We moeten Europa veranderen. De gevestigde partijen in het Europees Parlement hebben hun oren te veel laten hangen naar de belangen van bedrijven. GroenLinks heeft de voorstellen om het klimaatprobleem nù aan te pakken en om Europa te laten werken voor mensen in plaats van multinationals".

Het conceptverkiezingsprogramma is geschreven door een programmacommissie onder voorzitterschap van Tweede Kamerlid Bram van Ojik, en vastgesteld door het partijbestuur. Over de definitieve tekst van het verkiezingsprogramma besluit het congres van GroenLinks op 16 februari 2019.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook