GroenLinks start Europese campagne op drielandenpunt

GroenLinks start 3 mei, aanstaande zaterdag, de Europese campagne op het drielandenpunt in Vaals. Bas Eickhout, Europees lijsttrekker voor GroenLinks, geeft samen met zijn collega's van de Groene partijen uit België en Duitsland de aftrap voor de Europese verkiezingscampagne.

Eickhout: “Banken en vervuilde rivieren trekken zich niets aan van landsgrenzen en een goed klimaatbeleid slaagt alleen als andere Europese landen ook meedoen. Daarom werkt GroenLinks samen met de andere Europese Groene partijen aan een sterker Europa.”

De Europese Groene partijen werken in het Europees Parlement samen in één Groene fractie. Die fractie is de vierde in grootte. Juist omdat het Europees Parlement geen vaste coalitie of oppositie kent, slaagt de Groene fractie er regelmatig in om linkse en progressieve meerderheden te smeden. Bovendien was de Groene fractie in het Europees Parlement de afgelopen zittingsperiode, net als voorheen, de meest coherentie fractie van het Europees Parlement.
 
GroenLinks maakt een heldere keuze voor Europa. Voor een Europa dat investeert in banen en  waarin welvaart en financiële risico’s eerlijk worden verdeeld. Voor een Europa dat zelf schone energie produceert.

Eickhout: “We kopen nu olie, gas en steenkool van dubieuze regimes buiten de EU. Wij willen dat geld besteden binnen Europa. Dat is goed voor het klimaat en voor onze economie.”

GroenLinks maakt zich samen met de andere Groene partijen hard voor een Europa waarin je weet wat je eet. Bas Eickhout en zijn Duitse en Belgische collega's zetten van 11u tot 12u in een persconferentie hun visie uiteen voor een Europa waar duurzame landbouw en eerlijke voeding de standaard is.

-----------------------

Noot voor de redacties , niet voor publicatie:

De campagnestart en persconferentie is van 11u tot 12u.
Van 12u tot 14u kunnen bezoekers een selectie aan lokale lekkernijen proeven die ter plekke bereid worden.

Deelnemers:
Bas Eickhout, Europees lijsttrekker voor GroenLinks,
Bart Staes, Europees lijsttrekker voor Groen (Vlaanderen),
Reinhard Bütikofer kandidaat Europarlementarier voor Bündnis 90/die Grüne (Duitsand),
Saskia Bricmont, kandidaat Europarlementariër voor Ecolo (Walonie),
Erwin Schöpges, kandidaat Europarlementariër voor Ecolo (Duitstalig Belgie)

Locatie: de horecagelegenheid op Belgisch grondgebied bij de Boudewijntoren, drielandenpunt.be.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook