GroenLinks stemt tegen bewapende beveiligers voor Europarlement

STRAATSBURG, 26 oktober - Het Europees Parlement stemde woensdag in met het voorstel om meer personeel in dienst te nemen, waaronder 35 gewapende beveiligers voor onder meer Europese scholen en VIP's in het Europarlement. Ook krijgen Europese politieke fracties 76 extra medewerkers. GroenLinks vindt dit onzinnige en verspillende voorstellen en stemde daarom tegen.

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout: “We weten dat Europeanen zich grote zorgen maken over de kosten van de Europese Unie en toch besluiten de grote politieke partijen om zichzelf meer medewerkers toe te bedelen. Zij dragen zo bij aan nog meer wantrouwen tegen de Europese Unie”.

Ook over het voorstel om Europese gewapende bewakers in dienst te nemen valt bij Eickhout niet in goede aarde: “Zo'n maatregel is puur symbolisch, zonder concreet effect. We moeten aan de slag voor de veiligheid van alle Europeanen.”

De voorstellen voor meer personeel werden gebundeld tot een pakket en gekoppeld aan de lopende afspraak dat alle EU-instellingen de komende vijf jaar ieder jaar één procent inkrimpen. Over dit pakket werd niet hoofdelijk gestemd, waardoor niet exact duidelijk is welke Europarlementariërs voor of tegen stemden.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.
Webbericht op website GroenLinks Europa:

Deel dit bericht

TwitterFacebook