GroenLinks wil dat pensioenfondsen zich wapenen tegen risico's klimaatverandering

BRUSSEL, 1 oktober - GroenLinks dient vandaag voorstellen in die pensioenfondsen in de EU verplicht zich te wapenen tegen de financiële gevolgen van klimaatverandering door uit hun investeringen in fossiele industrieën te stappen. Gisteren waarschuwde de president van de Bank of England dat de klimaatverandering een levensgroot financieel risico met zich meebrengt voor investeerders, waaronder pensioenfondsen. GroenLinks wil ook dat pensioenfondsen verplicht worden om milieu- en sociale overwegingen mee te nemen in hun beleggingsbeleid.

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout: “Pensioenfondsen hebben miljarden geïnvesteerd in fossiele industrieën. Gepensioneerden kunnen naar deze miljarden fluiten als we ons houden aan de afspraken om klimaatverandering tegen te gaan. Ze moeten nu aan de bak om duurzaam te investeren.”

Het Europees Parlement behandelt momenteel een wet die strengere eisen stelt aan het bestuur van pensioenfondsen en die verplicht tot betere communicatie over hoeveel pensioen mensen opbouwen en hoe pensioenfondsen beleggen. Eickhout dient amendementen in die pensioenfondsen verplicht om plannen te maken voor duurzame investeringen en daar openheid over te verschaffen aan deelnemers van pensioenfondsen.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook