IDFA-film Democracy: Hoe Groenen in Europa uw privacy beschermen

Maandag 23 november is de internationale première van de documentaire "Democracy" op het IDFA filmfestival in De Brakke Grond in Amsterdam. Deze indrukwekkende documentaire brengt in detail de totstandkoming van de nieuwe privacyspelregels in de EU in beeld. Aansluitend geeft Groene Europarlementariër Jan Albrecht tekst en uitleg over de nieuwe Europese verordening gegevensbescherming. In Duitsland is de film met lovende kritieken ontvangen.

Democracy, een film van de Zwitserse regisseur David Barnett, is volgens The Guardian een 'subtiel, menselijk, optimistisch en sensueel portret' geworden, vanwege de oprechte energie waarmee privacyvoorvechters als Albrecht en zijn medewerker Ralf Bendrath hebben gewerkt aan de best denkbare spelregels voor het digitale tijdperk.

Albrecht onderhandelt op dit moment namens het Europees Parlement met de Raad van Ministers en de Europese Commissie over de definitieve verordening. De nieuwe spelregels zullen naar verwachting in december bekend zijn en zullen dan in de loop van 2017 van kracht worden in de hele EU. Daarmee wordt het eenvoudiger voor bedrijven om zaken te doen in de hele EU, terwijl tegelijk de bescherming van de gegevens van burgers wordt aangescherpt. Zo krijgt iedereen het recht om te weten welke gegevens bedrijven over ze bewaren en krijgt het College Bescherming Persoonsgegevens meer mogelijkheden om op te treden tegen overtredingen.

Albrecht is bij de première aanwezig en - weliswaar zeer beperkt - beschikbaar voor interviews. Neem contact op met Dirk van den Bosch om dit in te plannen.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook