Klimaatcollege Bas Eickhout live op internet

GRONINGEN, 16 mei – Vanuit een uitverkocht Groninger Forum geeft GroenLinks-lijsttrekker Bas Eickhout vrijdagavond (17 mei, 20u) het grootste klimaatcollege van Nederland. Eickhout, de klimaatwetenschapper die de politiek inging, keert weer terug naar zijn oude vak. Speciaal voor de campagne organiseerde GroenLinks drie klimaatcolleges waarin Bas de staat van het klimaat bespreekt. Omdat het college in Groningen zo snel uitverkocht was, besloot GroenLinks om het te livestreamen.

“Terwijl andere partijen deze campagne blijven steken op ‘meer of minder Europa’, heb ik het liever over een van de onderwerpen waar de Nederlander zich echt zorgen om maakt: klimaatverandering”, zegt Eickhout. “Overal in Nederland en in Europa vragen mensen me wat Europa kan doen aan klimaatverandering. Dat wil ik graag vertellen.”

Wat is de laatste stand van de wetenschap? Welke oplossingen zijn er op klimaatverandering aan te pakken? En welke rol speelt Europa daarin? Waarom worden er zo vaak – onterechte – excuses gemaakt om niks te doen? Alles komt aan bod.

Eickhout vertelt ook over zijn ontmoetingen met Al Gore en Greta Thunberg en over het magische moment toen in 2015 in Parijs het wereldwijde klimaatakkoord werd afgehamerd.

Voor interviewverzoeken met Bas Eickhout: Nanda Troost, perswoordvoerder: nanda.troost@europarl.europa.eu - +31 627 015 080

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit berichtTwitter


Facebook


Whatsapp