Persbriefing met Bas Eickhout en Dr. Bert Metz over IPCC-rapport: Hoe redden we ons klimaat?

Persbriefing: Donderdag 27 september, 9.00u

Beste correspondenten,

De hittegolf deze zomer had niet duidelijker kunnen zijn. Klimaatverandering is echt. Maar als we nu reageren, dat kunnen we het doel van het Parijs-akkoord nog halen: de opwarming van de aarde onder de twee graden – liefst anderhalve graad – houden. Maar hoe?

Op maandag 8 oktober komt een nieuw wetenschappelijk rapport uit van het IPCC (het VN-panel met klimaatwetenschappers), daarin staat hoe de wereld de opwarming van de aarde onder de anderhalve graad kan houden. Dit belangrijke rapport bespreekt onderwerpen als haalbaarheid, technologische mogelijkheden, gedragsverandering. Het zal laten zien hoe we ons klimaat kunnen redden als we nu handelen.

Namens de Groenen in het Europees Parlement nodigen we jullie graag uit voor uitgebreide persbriefing met Bas Eickhout, klimaatwoordvoerder namens de Groene fractie, en Dr Bert Metz, Fellow European Climate Foundation en voormalig co-voorzitter IPCC Werkgroep Mitigatie en voormalig onderhandelaar voor Nederland en de Europese Unie voor het Klimaatverdrag en het Kyoto Protocol.

Wie? Bas Eickhout, klimaatwoordvoerder namens de Groenen in het Europees Parlement en Dr Bert Metz.
Wanneer? Donderdag 27 september, 9.00u
Waar? Europees Parlement, zaal wordt nog bekendgemaakt

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Alex Johnson (persvoorlichter van de Groenen in het Europees Parlement): alex.johnson@europarl.europa.eu

Journalisten die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen de persbriefing via een livestream volgen. Stuur daarvoor ook even een mailtje naar Alex Johnson.

Met vriendelijke groet,

Communicatieteam GroenLinks Europa

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook