Persontbijt Voorbereiding Eurotop over klimaat- en energiepakket 2030

Dinsdagochtend licht GroenLinks-Europarlementariër in Brussel tijdens een persontbijt met internationale pers de nieuwste onderzoeken van de Europese Groene fractie toe. De Groenen hebben verschillende onderzoeken laten uitvoeren naar de effecten van de voorstellen van de Europese Commissie voor het Energie- en klimaatpakket voor 2030. De Europese Raad van regeringsleiders spreekt hier komende donderdag over.

Het Europees Parlement eist onder aanvoering van de Groenen meer ambitie. Belangrijke inzet hierbij is dat volgens het Europees Parlement de doelen nationaal moeten worden doorgevoerd. De discussie in Nederland rondom het Energieakkoord laat zien hoe belangrijk bindende nationale doelen zijn. Nederland bungelt al jaren onderaan de lijstjes rond klimaatbeleid. En bij duurzame energie is het nog maar de vraag of Nederland de bescheiden doelstellingen voor duurzame energie - het energieakkoord ten spijt - gaat halen. Eickhout schreef daarom afgelopen week een open brief aan Diederik Samsom in de hoop dat de Kamer premier Rutte met een krachtige boodschap naar Brussel stuurt.

Wij nodigen u graag uit deze briefing bij te wonen waarin Eickhout zal toelichten waarom de voorstellen die nu op tafel liggen bij de regeringsleiders volstrekt onvoldoende zijn.

Persontbijt
Plaats: Members' Restaurant, Europees Parlement
Tijd: 8.30u - 10.00u

Laat u mij weten of u komt? (Mailtje naar: Dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu)

Hartelijke groet,

Dirk van den Bosch
Persvoorlichter GroenLinks Europa
 

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook