Sargentini bezoekt reddingsmissie op Middellandse Zee

BRUSSEL, 17 september - GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini gaat vandaag en morgen met drie collega-parlementariërs op werkbezoek op en rond de Middellandse Zee om te zien hoe de balans tussen grensbewaking en mensen redden in de praktijk in elkaar steekt. Vanuit Lampedusa bezoekt zij de Triton-missie van Frontex om met eigen ogen op en boven de zee te zien hoe het bewaken van de Middellandse Zee in zijn werk gaat. Daarnaast vaart zij ook mee op een schip van MOAS, een privaat initiatief van mensen die niet langer konden aanzien dat er zoveel mensen verdrinken.

Sargentini: "Het Europarlement pleit ervoor om de reddingsacties van Frontex uit te breiden en om vluchtelingen waardig op te vangen. Ik bezocht al eens de opvang bezocht in onder andere Lampedusa. Nu kijken wij namens het Europarlement hoe het er werkelijk op zee aan toe gaat."

De Europarlementariërs zijn in Italië namens de commissie Burgerlijke Vrijheden en Justitie, de commissie die in het Europees Parlement over asiel- en migratie gaat. Sargentini is coördinator van de Europese Groenen in deze commissie.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook