Uitnodiging boekpresentatie Klimaatmores, radicaal naar een andere norm van Bas Eickhout

Donderdag 21 april, 16.30 uur
Boekhandel Paagman, Lange Poten 41, Den Haag
Aanmelden via paagman.nl/baseickhout

Graag nodigen we u uit voor de presentatie van het boek Klimaatmores, radicaal naar een andere norm van GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickout.  Aan de vooravond van de ondertekening van het klimaatakkoord in New York neemt Marjan Minnesma het eerste exemplaar van Klimaatmores in ontvangst. Ook zal GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver een toespraak houden.

Eickhout beleefde in Parijs zijn tiende klimaattop, tot zijn grote vreugde slaagde de wereld er dit keer wel in om een akkoord te sluiten om klimaatverandering tegen te gaan. In Klimaatmores geeft Eickhout een kijkje achter de schermen van de internationale klimaatpolitiek en doet hij een boekje open over zijn ervaringen met andere politici, lobbyisten en journalisten. Hij heeft zijn belevenissen als politicus rond het klimaatdossier bijeen gebracht en laat zien welke krachten er overwonnen moeten worden om klimaatbeleid van de grond te krijgen. Het voorwoord is geschreven door voormalig D66-partijleider Jan Terlouw.

De gehele carrière van Eickhout staat in het teken van klimaatverandering. Eerst als wetenschapper bij het Planbureau voor de Leefomgeving waar hij meeschreef aan het IPCC-rapport dat als basis diende voor de Verenigde Naties om tot besluitvorming te komen. Daarna als Europarlementariër waar hij als coördinator voor de Europese Groenen klimaatbeleid op de voet volgt. Hij was in 2014 nummer 1 in de 'Duurzame 100' van Trouw.

Wij hopen op uw komst om samen het glas te heffen op de verschijning van het boek.

Interviewaanvragen via Dirk van den Bosch, 06-27015080 of dirk.vandenbosch@europarl.europa.eu

Het aanvragen van recensie-exemplaren kan via uitgever Lemniscaat: Leena Jaarsveld, 010-2062928 / 06-26732046 of leena@lemniscaat.nl

Bas Eickhout, Klimaatmores: Radicaal naar een andere norm
Lemniscaat, ISBN 9789047708032, pb. 216 pag., prijs € 19,95

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook