Uitnodiging Project Europa: Europese Energie-Unie, een vuist tegen Poetin?

Uitnodiging

Debat met Nederlandse Gasunie, Eneco, Europarlementariër Bas Eickhout, Ruslandkenner Wierd Duk en journalisten Saskia Dekkers en Thomas Muntz

Maandag 2 november
20.00 uur
De Balie, Amsterdam

Bij het uitbouwen van de Europese interne markt is het EU-plan voor een Europese Energie-Unie één van de meest drastische. In De Balie onderzoekt presentator Roland Duong (o.a. De Slag om Europa, De Slag om Nederland) in gesprek met belanghebbenden de (geo)politiek achter de Europese Energie-Unie. De vraag is: Wat voor invloed heeft dit op Rusland? Heeft Den Haag straks nog iets te zeggen over ons energiebeleid? En wat betekent dat voor de vergroening van onze energievoorziening? Welke grote energiebedrijven staan er aan de basis van dit ambitieuze EU-project?

Met o.a. Bas Eickhout (Europarlementariër GroenLinks), Wierd Duk (Historicus, journalist en Ruslandkenner), Hans Coenen (vice-president corporate strategy Nederlandse Gasunie), Ron Wit (Directeur Public Affairs Eneco), Saskia Dekkers (Correspondent Europa, Nieuwsuur) en Thomas Muntz (Energiejournalist, onderzoeksjournalist bij De Onderzoeksredactie).

Dit programma is gratis, aanmelden verplicht 

Project Europa
In 2016 wordt Nederland voorzitter van de Europese Unie. In de vierdelige reeks 'Project Europa' onderzoeken De Balie en Appelbaum in samenwerking met De Groene Fractie in het Europees Parlement de belangrijkste thema’s die op dit moment in Europa spelen. Met op 3 september Fort Europa, op 2 november Een vuist tegen Poetin? en op 22 december Gidsland Nederland.

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook