Uitslag referendum Europese lijsttrekker

DEN HAAG, 27 september 2014 - Een meerderheid van de leden van GroenLinks die meededen aan het referendum voor de Europese lijsttrekker, heeft gekozen voor Bas Eickhout. GroenLinks-leden konden vanaf 17 september in een referendum kiezen uit twee kandidaten. De uitslag werd bekendgemaakt door Nel van Dijk, voorzitter van de referendum-commissie van GroenLinks.

Bas Eickhout behaalde 66,9% van de stemmen. Marije Cornelissen werd tweede met 31,4% van de stemmen. Aan het referendum deden 5081 leden mee, een opkomst van 23,8%. Voor een bindende uitkomst van het referendum was een opkomst van minimaal 30% nodig.

Marije Cornelissen maakte na publicatie van de stemming bekend dat zij niet langer beschikbaar is voor het lijsttrekkerschap. Daarmee is Bas Eickhout de enig overgebleven kandidaat-lijsttrekker voor GroenLinks in Europa.

Partijvoorzitter Rik Grashoff feliciteerde Bas Eickhout met deze uitkomst: "We hebben nu een fantastische lijsttrekker, na een referendum met een duidelijke uitslag. Ik feliciteer Bas Eickhout van harte en wens hem een goede campagne toe op weg naar mei volgend jaar."

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lowie Kok, persvoorlichter GroenLinks Europa
Telefoon: +31 634 930 173
E-mail: lowie.kok@ep.europa.eu

Kijk voor extra informatie ook op het Mediacentrum van GroenLinks Europa.

Deel dit bericht

TwitterFacebook